Thursday, July 4, 2019

Rozhledna Kobylí vrch a bylinkový ráj Sonnentor

Občas se mě lidé kolem ptají kde beru inspiraci na výlety. Tak takhle - zřejmě jsem toho zatím zase tak moc nenacestovala, protože i krajina blízká mému bydlišti mi neustále přináší nová a nová překvapení. Ale abych byla trochu konkrétnější, zrovna tip na tento výlet vznikl kombinací Instagramu moderátorky Zorky Hejdové a mobilní aplikace Gastromapa Lukáše Hejlíka. To jste hádám nečekali :). Každopádně, návštěva rozhledny Kobylí vrch nedaleko obce Kobylí a voňavého střediska bylinek Sonnentor v blízkých Čejkovicích se rozhodně řadí mezi ty opravdu vydařené výlety.



Rozhledna Kobylí vrch se nachází na kopci nad vinicemi u obce Kobylí. Podle mapy nebo podle směrovek dojedete na parkoviště odkud budete pokračovat pěšky kousek po cestě rovně, pak do kopce doleva, a během deseti minut stojíte před nevšedně vyhlížející rozhlednou, která zde byla postavena teprve v roce 2018. Za dobré viditelnosti můžete vidět prý i Alpy. To potvrdit nemůžu, ale i výhledy do krajiny kolem Pálavy stojí za to. Rozhledna je přístupná volně celoročně.






Počasí při naší návštěvě bylo na květen nemile chladné, o to víc nás potěšil další cíl naší cesty. Zamířili jsme do centra výrobce (nejen) čajů Sonnentor, které se nachází v nedalekých Čejkovicích. Zde můžete vyrazit na exkurzi do výrobny a hlavně očichat spousty a spousty voňavých bylinek. My jsme poseděli s výbornou kávou a dezertem v místní kavárně, v obchůdku jsme nakoupili čaje na doma a vystoupali jsme na vyhlídkovou terasu Na Výsluní. Ta popravdě žádné dechberoucí výhledy nenabízí, ale přesto toto místo všemi deseti doporučuji k návštěvě (podotýkám, že čistě nezištně; tento článek není výsledkem žádné spolupráce :)). Více informací včetně otevírací doby či vstupného na prohlídky najdete tu. 




No comments:

Post a Comment