Friday, June 22, 2018

Hraniční vrch




Jak název dnešního příspěvku napovídá, přesunujeme se k hranicím, konkrétně k hranici česko-polské, kde se nachází nevšedně vyhlížející rozhledna, která nás zaujala na fotkách dávno předtím než jsme naši letošní jarní dovolenou v Jeseníkách začali plánovat.

Rozhledna je kovové konstrukce a je tvořena dvěma sloupy, původně vysílači O2, které od této společnosti za symbolických 1190 korun odkoupilo město Město Albrechtice. Následně byly věže propojeny lávkou a stavba, která zaujme na první pohled, byla na světě.

Z parkoviště u silnice je to k rozhledně asi čtvrthodinová pohodová procházka do mírného kopce. Přímo pod rozhlednou je menší lanový park pro děti a vstup nahoru je možný celoročně a zdarma (vstup je však z důvodu bezpečnosti zakázán za určitých podmínek, proto si předem raději provozní řád prostudujte).
Z lávky a obou věží je nádherný výhled na českou i polskou stranu.
Kdybyste si chtěli výlet trochu protáhnout, tak pokračujte po silnici směrem od Krnova a po přibližně půl kilometru nechejte auto na plácku vlevo od silnice. Začíná zde značená pohádková stezka pro děti ke Krtečkově studánce. Cesta se dá v pohodě projet kočárkem a je lemovaná zastaveními s úkoly a obrázky. Tam i  zpět je to něco přes hodinu.

GASTRO KOUTEK
Tuto část republiky nijak důkladně zmapovanou nemám, ale my se dobře najedli v restauraci Hermes v obci Ježník u Krnova. Restaurace má pěknou zahrádku, kde je i hřiště pro děti.



1 comment:

  1. To vypadá vážně netradičně. Ani jsem netušila, že to někde je a kor u nás. :-) Děkuji za výletní tip. ♥

    www.outcryblog.cz

    ReplyDelete